Du är här:Start > Om oss > Saronkyrkan

SARONKYRKAN är en frikyrkoförsamling som samarbetar med Evangeliska Frikyrkan (EFK). Inom EFK finns det ca 34 500 medlemmar i drygt 300 församlingar. Församlingarna är framför allt verksamma lokalt, men har också ett gemensamt engagemang i Sverige och internationellt. Mer information om EFK finns på hemsidan www.efk.se.

I Hallsberg samarbetar Saronkyrkan med övriga församlingar genom Hallsbergs Ekumeniska Råd.

Här nedanför finns fyra nyckelord som beskriver i korthet hur vi tänker kring kristen tro.

Evangelikal
Vi ser Bibeln som Guds uppenbarade ord och därmed trovärdig i allt den lär och att vi bekänner oss till den klassiskt kristna tron som uttrycks i bland annat den "Apostoliska trosbekännelsen" och i Lausannedeklartioner samt Manilla manifestet.

Baptistisk
Vi har en baptistisk dopsyn vilket innebär att personer som själva uttryckt sin tro, och så begärt, döps till Kristus. Alla troende har samma ställning i Kristus och är kallade till att på olika sätt vara Guds rikes vittnen och tjänare.

Missionsinriktad
Vi tror att mission och evangelisation är ett naturligt utflöde av gemenskapen med Gud och tron på Jesus Kristus. Syftet med varje kristen församling bör vara att förmedla hela evangeliet till hela människan i hela världen.

Karismatisk
Vi tror att varje troende kan bli uppfylld av den helige Ande och bli använd i de karismatiska nådegåvorna såsom profetia, tungomålstal, helande, etc.

Vilka är vi?
Vi är människor i olika åldrar och bakgrund som vill följa Jesus Kristus och berätta för andra om honom. Den Jesus vi kan läsa om i evangelierna är densamme idag. Det är helt fantastiska nyheter som vi inte kan hålla tyst om. I bibeln står det:

"Så älskade Gud världen att han utgav sin ende Son, för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv" Joh 3:16

Vi vill vara en öppen och generös församling. Men vi är också tydliga med att vi vill följa Jesus Kristus Vill du veta mer om oss är du välkommen att kontakta oss.

Vi firar gudstjänst varje söndag kl 10.00 och har alltid fika efteråt där vi pratar, samtalar och kan ställa frågor.

Barn och ungdomsverksamhet

•Söndagar: Barnmöte i anslutning till gudstjänsten

•Tisdagar: Tisdax kl 17.00-18.15 (7-9 år)

•Torsdagar: Musikverkstad, kl 18.30-20.00 Från 13 år

•Fredagar:Fredax kl 16.45-18.15 (10-12 år)

•Fredagar: Tonår, kl 19.00-

•Lördagar:Innebandy, kl 11.00-13.00

Varmt välkommen till Saronkyrkan i Hallsberg!

Vad som händer närmast framöver hänvisas till kalendern på hemsidan.

Saron congregation is a church in Hallsberg which consists of children, young people, middle ages and older people. Every Sunday we have Service with sermon for all ages. Special Sunday meetings for children. After every Sunday service there is "fika" for everyone.