Du är här:Start > Om oss


Bilden är från Torpkonferens som församlingsrörelsen EFK (Evangeliska Frikyrkan ) arrangerar varje år i på Torps egendom i Närke

Vi som har vårt andliga hem i Saronkyrkan är vanliga människor i alla åldrar. Vi har börjat upptäcka att det tillsammans med Jesus Kristus finns ett nytt liv som blir mer och mer verkligt för oss och som varar i evighet.

Tillsammans utgör vi Baptistförsamlingen Saron i Hallsberg som bildades1941. Saronförsamlingen har fått sitt namn från Saron som är en bördig dal i Israel och vår längtan och bön är församlingen ska få vara en växtplats och gemenskap där vi får växa till i relation till Gud och människor. Baptist betyder döpare och i Saronförsamlingen praktiserar vi dop av den som kommit till tro på Jesus Kristus.Den Jesus som vi kan läsa om i bibeln är densamme idag.









Evangelium betyder de GLADA NYHETERNA. I Johannesevangeliet kapitel 3, vers 16-17 står det: "Så älskade Gud världen att Han utgav sin enfödde Son för att var och en som tror på Honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom."

För en mer heltäckande beskrivning av vår tro hänvisar vi till Vilka är vi och vad tror vi på

Saronkyrkan vill betyda något för Hallsberg. Därför har vi verksamhet för olika åldrar, vi möts till gudstjänster och vi möts i mindre grupper i hemmen.

Vi vill också betyda något för världen. Därför är vi med och understödjer missionärer i Europa, Mellanöstern och Asien, som arbetar med att möta människors olika behov. Vi arbetar också tillsammans med andra församlingar och driver Bra & Begagnat vars intäkter går till hjälpprojekt i olika delar av världen.

I Sverige samarbetar vi med församlings- och missionsrörelsen Evangeliska frikyrkan, EFK som har sina rötter i Närke med syftet att människor ska komma till tro på Jesus Kristus.I Hallsberg finns vi med i Hallsbergs Ekumeniska Råd.

Församlingsledningen:

Kristina Ottebrand, Marcus Hellmark, Göran Gustavsson, Anette Gustavsson, församlingsledare