Du är här:Start > Om oss

VI VILL VARA

* en församling som är byggd på Apg 2:42 (Ordet, Bönen, Gemenskapen och Nattvarden)

* en församling som är fylld av den Helige Ande

* en församling för alla åldrar

* en mångkulturell församling

* en församling som uppmuntrar till efterföljelse av JESUS

* en församling som visar omsorg om människor

* en församling som lyssnar in Guds tilltal och på ett naturligt sätt lever i det övernaturliga

* en församlig som visar att den vill fullborda missionsbefallningen

Vi som har vårt andliga hem i Saronkyrkan är vanliga människor i alla åldrar. Vi har börjat upptäcka att det tillsammans med Jesus Kristus finns ett nytt liv som blir mer och mer verkligt för oss och som varar i evighet.

Tillsammans utgör vi Baptistförsamlingen Saron i Hallsberg som bildades1941. Saronförsamlingen har fått sitt namn från Saron som är en bördig dal i Israel och vår längtan och bön är församlingen ska få vara en växtplats och gemenskap där vi får växa till i relation till Gud och människor. Baptist betyder döpare och i Saronförsamlingen praktiserar vi dop av den som kommit till tro på Jesus Kristus.Den Jesus som vi kan läsa om i bibeln är densamme idag.

Evangelium betyder de GLADA NYHETERNA.

I Johannesevangeliet kapitel 3, vers 16-17 står det: "Så älskade Gud världen att Han utgav sin enfödde Son för att var och en som tror på Honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom."

Saronkyrkan vill betyda något för Hallsberg. Därför har vi olika aktiviteter för alla åldrar, vi möts till gudstjänster, bön i kyrkan samt i mindre grupper i hemmen.Varje måndag har vi Öppen Kyrkan mellan 18.00-20.00 dit du får komma för fika och samtal om du vill.

Vi vill också betyda något för världen. Därför är vi med och understödjer missionärer i Europa, Mellanöstern och Asien, som arbetar med att möta människors olika behov. Vi arbetar också tillsammans med andra församlingar och driver Bra & Begagnat vars intäkter går till hjälpprojekt i olika delar av världen.